Forside


Bolig i Tyrkiet - Nyheder om Tyrkiske boliger

Nyheder om at købe bolig i Tyrkiet


Der sker meget for dem der vil købe bolig i Tyrkiet. Markedet skifter hele tiden og der har været meget røre om den nye lov, der skal sikre at danskere kan købe bolig i Tyrkiet og derfor kan få deres Tapu som det også kaldes i Tyrkiet.Tyrkiske ferieboliger kan igen handles
Købere og ejendomsmæglere står på spring til på ny at kaste sig over det tyrkiske boligmarked, efter at ny skødelov er tæt på endelig godkendelse. Kun præsidentens formelle godkendelse mangler, før usikkerheden om det tyrkiske boligmarked er ovre.
Ekstra Bladet

Ok for skøder i Tyrkiet
Nu skulle Tyrkiet atter være klar til at udstede skøder til udlændinge, der vil købe fast ejendom i landet. Stoppet for skødeskrivning blev indført, efter at Forfatningsdomstolen tidligere i år underkendte en lov, som gav udlændinge en udvidet adgang til det tyrkiske boligmarked. Tinglysningen af skøder var en del af den lempelige lov, som blev underkendt – og først nu er Tyrkiet klar til at vedtage en ny lov, som gør kål på problemet med skøderne.
Jyllands-Posten.

Salg af boliger i Tyrkiet – pas på skattepligt
Overvejer man at købe en ferielejlighed i Tyrkiet, er det væsentligt at overveje, hvorledes fortjenesten ved en sådan bolig beskattes ved salg, skriver bladet »Revisornyt«, som udgives af det statsautoriserede revisionsaktieselskab RSM plus. Når »sommerboligen « købes i privat regi, skal man dels være opmærksom på betaling af dansk ejendomsværdiskat og/eller opgørelse af indkomst ved udlejning og dels være opmærksom på en eventuel beskatning i Tyrkiet afhængig af anvendelsen. Herudover er det – skriver bladet – væsentligt at kende reglerne for beskatning af avancen ved et salg. Ejes sommerboligen i personligt regi vil en avance være skattefri i Danmark efter de danske regler for beskatning af sommerhuse. Her er det bl.a. et krav, at sommerboligen har været benyttet af ejeren til private formål i en del af ejerperioden. Men i Tyrkiet vil en avance ved salg af en sommerbolig først være skattefri efter fire år. Konsekvensen heraf er, at der skal betales skat af avancen i Tyrkiet, uden at denne skat kan modregnes i de danske skatter, da der jo ikke betales skat af avancen i Danmark.

Berlin er det bedste sted at gøre et godt boligkøb
Det er direkte uforsvarligt at købe fritidsbolig i Tyrkiet, men der kan stadig gøres en god forretning i Berlin. Dansk Ejendomsmæglerforening indfører særlige normer og forsikringer for handler med boliger i udlandet.
Store farvestrålende annoncer om køb af ferieboliger i alverdens lande kæmper om opmærksomheden i søndagsavisernes boligsektioner i en sådan grad, at det efter udbuddet at dømme synes at være en ganske rutinepræget transaktion for alle involverede at gennemføre en bolighandel i udlandet.
Men der er grund til at være på vagt. Selv om flere og flere danskere de senere år er blevet ejere af en fritidsbolig i udlandet efter investering af friværdien fra deres hjemlige bolig, bør køb i udlandet stadig betragtes som en meget kompliceret affære, og visse salgsannoncer er som ulve i fåreklæder, mener fagfolk.
Læs artiklen i Erhversbladet

Den tyrkiske riviera frister danskere

Boliger. Investeringslystne danskere interesserer sig i stigende grad for ejendomme omkring Alanya i Tyrkiet. Faldgruberne er dog mange, advarer advokat.
I mere end tyve år har danskere med penge på lommen i stor stil købt ferie- og helårsboliger i Frankrig og Spanien.
Dels som investeringsobjekter, men også fordi drømmen om en bolig i sydens sol og varme er attraktiv. I de senere år har endnu et sydeuropæisk land fundet vej til danskerne hjerter og ikke mindst pengepung.
Tyrkiet har langsomt åbnet op for udlændinges køb af boliger i landet, og det har flere og flere danskere fået øjnene op for.
Ejendomspriserne er nemlig betydelig lavere i Tyrkiet end i Frankrig og Spanien, fordi Tyrkiet stadig er et nyt land at investere i.
Læs artiklen i erhvervsbladet

Interessen for køb af feriebolig i Tyrkiet boomer
Brug Danmarks billigste boliglån til køb af feriebolig i Danmark eller udlandet. Den vestjyske bank Ringkjøbing Bank, har oplevet en eksplosiv efterspørgsel for investering af boliger i udlandet, og afholder nu gratis infomøder i en række byer landet over, hvor du kan høre om mulighederne for køb af feriebolig i Tyrkiet.
Læs pressemeddelelse på PressportBillig Laptop Computer - Romantisk Brunch og Restaurant - Viral Marketing