Forside

Bolig i Izmir Tyrkiet - Oversigt over boliger i Izmir her

Bolig i Izmir Tyrkiet
Find bolig i Izmir her


Izmir har ca.  2,1 millioner indbyggere. Izmir, hed oprindelig Smyrna, og er hovedbyen i Izmir provinsen. Izmir -  blev kaldt for Asiens første by. I følge den græske historieskriver, Herodot, var det Aolerne, der grundlagde Izmir. Byen ligger på Tyrkiets flotte solside – den joniske kystlinie, hvor man også finder historiske steder som Teos, Efesos, Miletos, Didyma og Kusadasi. 

Izmir har et overdådigt klima, en overvældende frugtbarhed, en fantastisk natur og med direkte adgang til det blå Ægæerhav.

Der er ikke meget tilbage af den helt gamle Smyrna. Der har boet mennesker i Izmir i mere end 3000 år. I den lokale mytedannelse var det netop ved bredden af floden Meles tæt ved Izmir, Illiadens og Odyseens skaber, Homer, skulle være blevet født. I dag er Ishmir med sine 2 mio. indbyggere Tyrkiets næststørste havneby efter Istanbul.

Izmir er en meget sammensat by med store ikke særligt kønne industriarealer, men samtidig med en charmerende og spillevende bykerne med et omfattende handelscentrum. 

Erhvervsmæssigt er Izmir i dag Tyrkiets næst-stærkeste område efter Istanbul med en stor produktion af bl.a. cement, fødevarer, petrokemisk industri – og en betydelig turisme.Billig Laptop Computer - Romantisk Brunch og Restaurant