Forside


Bolig i Tyrkiet - Nu er de nye skøderegler regler vedtaget

De nye regler om skøder (Tapu) til bolig i Tyrkiet er nu vedtaget


En ny lov forbedrer situationen for de danskere, der vil købe ejendom i Tyrkiet.
I løbet januar 2006 får danskere atter fuld adgang til det tyrkiske boligmarked.Tyrkiet vil igen udstede skøder på boliger
Den seneste tid har været kaotisk, fordi Tyrkiet midlertidigt har sat en stopper for udstedelse af skøder. Det har hele tiden været muligt at købe en bolig, men uden et skøde har sikkerheden ikke ligefrem været i top. Men nu er Tyrkiet klar til igen at udstede skøder(Tapu) til udlændinge.
Det falder på plads i løbet af halvanden uge. Da bliver den midlertidigt suspenderede lov vedtaget, og det bliver atter muligt at få et skøde.

Stoppet for skødeskrivning blev indført, efter at Forfatningsdomstolen tidligere i år underkendte en lov, som gav udlændinge en udvidet adgang til det tyrkiske boligmarked.

Tinglysningen af skøder var en del af den lempelige lov, som blev underkendt, og først nu er Tyrkiet klar til at vedtage en ny lov, som ordner problemet med skøderne.

Den nye lov er bedre, idet Papirgangen bliver lettet. Der er meget mindre bureaukrati i den nye lov, så man skal ikke længere vente fire måneder på, at militæret godkender ens køb af en lejlighed. Det tyder også på, at udenlandske selskaber får udvidet adgang til at købe.

Til gengæld bliver der sat en stopper for muligheden for at købe huse i landområder med mere end en hektar jord.

Der har hersket tvivl om, hvorvidt de nye regler fortsat ville give danskere adgang til boligmarkedet, fordi Danmark har en restriktiv lov, som betyder, at udlændinge ikke må købe sommerhuse i Danmark, men det bliver ikke tilfældet, da udlændinges køb af boliger udgør en stor andel af de direkte investeringer i Tyrkiet.

Priserne har stået stille i en periode på nu snart otte måneder, og der forventes prisstigninger.Billig Laptop Computer - Romantisk Brunch og Restaurant - Viral Marketing